Asus gaming monitoren – Je beste keuzes

Een gaming monitor van Asus. Asus is een van de grootste merken wanneer het komt tot gaming spullen zoals monitoren, muizen, videokaart en meer. 

De Top gaming monitoren van asus

  • Asus Rog Swift PG349Q
  • Asus XG248Q
  • Asus VG248QG
  • Asus XG49VQ
  • De Asus PG279Q

Tijdens deze artikel zullen we de beste gaming monitor van Asus bespreken. We zullen ook daarnaast vertellen waarom deze zo goed zijn en wat de voordelen ervan zijn vergeleken met andere monitoren. 

De Top 5 gaming monitoren van asus

ASUS ROG SWIFT PG349Q

Asus ROG Swift PG349Q -- Asus gaming monitor

34 Inch:  Als eerst hebben we de Asus Rog Swift Pg349Q is een prima keuze voor als je een asus gaming monitor wilt die wat groter is dan andere. Deze asus gaming monitor is 34inch en heeft daarnaast ook een geweldige resolutie voor gamers. 

Quad HD:  De resolutie van deze asus gaming monitor is een Quad HD resolutie van 2560 x 1440p waardoor je games er fantastisch uit zullen zien tijdens het gamen. Dit is ook een resolutie die perfect is voor gamers die graag ietsjes boven de normale full HD willen zitten. 

IPS Paneel: De paneel van deze gaming monitor is een ips paneel. Een ips paneel is zeker een geweldige paneel voor gamers omdat deze paneel de ware kleuren weergeeft op de beeldscherm. Als je geweldige kleuren wil beleven tijdens je gaming sessies dan is dit een goede monitor. 

4ms: Ook deze monitor heeft een reactietijd van 4ms. 4ms is ok voor gamers maar als je FPS games speelt dan wil je zeker 1ms omdat er dan snellere reactietijd is tussen je monitor en je computer. 

120Hz: De verversingssnelheid van deze asus gaming monitor is 120Hz. Met 120Hz kun je zeker games spelen op een uitstekende snelheid omdat het hoger is dan 60Hz. Vergeleken met 60Hz is dit zeker een goede keuze. 

Verder kun jij ook kijken naar de beste 27 inch gaming monitor.

ASUS XG248Q

ASUS XG248Q Main Image

24 inch: Nu hebben we de Asus XG248Q dit is een 24 inch gaming monitor die geweldig is voor als je niet veel plek hebt op je bureau. Dit is geweldig omdat je dan andere dingen op je bureau kunt hebben zoals toetsenbord en muis. 

Full HD: Deze gaming monitor heeft een Full HD resolutie. Dit geeft aan dat het een 1920 x 1080p is, dit is een geweldige resolutie voor gamers die niet zo een zware gaming pc hebben maar die wel op full HD willen gamen. In vergelijking tot quad hd en 4k die wel een high end computer nodig hebben om gebruikt te kunnen worden. 

TN Paneel: De paneel van deze asus gaming monitor is een TN paneel. De meeste gamers maken gebruikt van een TN paneel omdat het goed genoeg is. Je kunt niet van de zijkanten zien maar omdat je altijd je monitor voor je hebt maakt dit niet zoveel uit. 

240Hz: Deze gaming monitor heeft 240Hz waardoor je games super snel zullen draaien in tegenstelling voor als je 60hz hebt. Dit zal je zeker merken als je gaat gamen en als je je computer gaat gebruiken omdat zelfs je muis sneller zal weergegeven worden. Alles zal dan sneller ververs worden. 

1ms: De reactietijd van deze gaming is 1ms en dit is zeker perfect voor als je games speelt zoals Call of duty, Csgo en overwatch omdat alles wat je doet sneller wordt weergegeven op je monitor. Alles zal sneller geregistreerd worden op de monitor. 

 

ASUS VG248QG

Asus VG248QG Main Image

24 inch: Verder hebben we de Asus VG248QG is ook een 24 inch gaming monitor die zoals al verteld geweldig is voor als je een kleine bureau hebt of als je niet veel plek hebt op je bureau. Dit is zeker handig voor als je plek wilt hebben voor andere componenten zoals toetsenbord, muis en speakers. 

Full HD: Ook zoals de vorige asus gaming monitor is dit een geweldige resolutie voor gamers die graag op HD willen gamen maar niet te hoog willen gaan zoals Quad hd en 4k. Voor quad hd en 4k heb je een zeer sterke systeem nodig. 

TN Paneel: De paneel van deze asus gaming monitor is een TN paneel. De meeste gaming monitoren hebben een TN paneel omdat een tn paneel weergeeft de kleuren op een ok manier maar niet perfect als een VA en IPS paneel. Als je naast gamen ook video’s en foto’s wilt bewerken dan is een IPS of VA paneel je beste keus. Bekijk de monitoren hierboven. 

165Hz: Deze asus gaming monitor heeft een uitstekend verversingssnelheid van 165Hz waardoor alles wat je doet sneller zal weergegeven worden op je monitor omdat alles sneller wordt ververs. Dit is zeker handig omdat je dan alles sneller zal weergegeven worden in je games. 

0.5ms: Wat deze asus gaming monitor onderscheid van de andere monitoren is dat het niet over 1ms reactietijd beschikt maar 0.5ms. Dit is een perfecte functionaliteit voor gamers die non stop FPS games spelen of graag de snelste reactie willen tijdens het gamen.

Freesync en G-Sync compatible: G-Sync en Free-Syc, twee belangrijke functionaliteiten waarbij de meeste monitoren alleen een van beide beschikt. Wel deze monitor beschikt over beide, waardoor je met een AMD of met een Nvidia videokaart deze kunt gebruiken. Dit zorgt namelijk voor dat je monitor samen gaat werken met je videokaart om je fps zo hoog mogelijk te houden.  

AdobeRGB: Een extra functionaliteit is de AdobeRGB. De meeste monitoren gebruiken sRGB om kleuren te maken en dit zijn 3 kleuren die worden gebruikt om alle kleuren te maken. AdobeRGB maakt gebruik van meer kleuren om alle kleuren te maken. 

 

ASUS XG49VQ

Asus XG49VQ Main Image

49 inch: De ASUS XG49VQ is een wat grotere asus gaming monitor voor als je een wat grotere beeldscherm wilt. Dit is een 49 inch gaming monitor waarop je zeker veel plezier zult hebben tijdens het gamen omdat je meer zal kunnen zien.  

Full HD – Super ultrawide: Omdat dit een super ultrawide asus gaming monitor is beschikt deze monitor over een Full HD resolutie. Dit is heel handig omdat je dan niet op Quad hd of 4k hoeft te gamen, dit kan zorgen dat je veel gaat laggen. De resolutie is 3840 x 1080 waardoor je ontzettend veel ruimte zal hebben om alles in je game te kunnen zien. 

VA Paneel: De paneel van deze gaming monitor is een VA paneel waardoor de kleuren in je gaming sessies goed worden weergegeven. Een VA paneel is zeker beter dan een TN paneel wanneer het komt tot kleuren weergeving. 

144 Hz: Nu zullen we het hebben over de verversingssnelheid van deze asus gaming monitor. De verversingssnelheid van deze monitor is 144Hz en dit is een geweldige snelheid voor de meeste gamers. In vergelijking tot 60Hz is 144Hz een groot verschil. Dit kan je zeker merken wanneer je je muis beweegt en in games, alles zal sneller draaien en smooth. 

4ms: De reactietijd van deze gaming monitor is 4ms. Dit is een ok reactietijd voor gamers maar als je echt veel FPS games speelt dan is 1ms je beste keus. 4ms is goed genoeg zolang je onder de 5ms zit is het goed. 

FreeSync 2: Deze gaming monitor beschikt ook over FreeSync 2. Dit is een betere versie van de normale freesync waardoor je met je AMD videokaart lekker smooth kan spelen. De functie Freesync werkt samen met je videokaart om je fps tijdens je gaming sessies zo hoog mogelijk te houden. 

DisplayHDR 400: Tenslotte heeft deze asus gaming monitor ook display hdr 400. HDR zorgt  ervoor dat de kleuren op de monitor meer realistisch worden weergegeven zodat je in games zoals COD, Tomb raider etc de perfecte kleuren kunt beleven. 

 

De ASUS PG279Q

Asus PG279Q

Asus gaming monitor 27 inch: Als laatste hebben we de ASUS PG279Q. Dit is een uitstekende keus als je een asus gaming monitor wilt hebben. Dit is een 27 inch asus gaming monitor met een zeer mooie design die bedoeld is voor gamers. 

Quad HD: De resolutie van deze asus gaming monitor is quad hd. Quad hd is een zeer prima resolutie die ietsjes boven Full hd zit. Dit is 2560 x 1440p waardoor je meer dan genoeg ruimte op je scherm zal hebben op programma’s te draaien. 

IPS paneel: De ips paneel van deze asus gaming monitor zorgt ervoor dat je de kleuren op deze gaming monitor goed kunt zien. Daarnaast worden de kleuren niet alleen perfect weergegeven maar kan je ook vanuit de zijkanten van de monitor zien. 

Wat dit zo goed maakt is dat als je even een film wilt kijken en je gaat ver zitten dat je nog steeds goed je monitor kunt zien. Een monitor met ips paneel wordt meestal gekozen door mensen die graag foto’s en video’s willen bewerken.  

Asus gaming monitor 165hz: Dit is daarnaast ook een perfecte asus gaming monitor met 165Hz waardoor je games super goed en smooth zullen draaien vergeleken met een 60Hz monitor. Als een gamer wil je zeker rond de 144Hz hebben of hoger omdat dit zal zorgen dat je games heel snel draaien en dat je minder wazigheid ziet tijdens het gamen. 

4ms: Een kleine nadeel aan deze monitor is de reactietijd. De reactietijd van deze monitor is 4ms, 4ms is niet slecht maar is meer rond het minimum dat je zal willen hebben als een gamer. Als een gamer wil je altijd 5ms of lager hebben. Als je veel FPS games speelt zoals COD, CSGO en Overwatch dan wil je zeker 1ms reactietijd. 

Leave a Reply