Beste Curved Gaming Monitor – Top 5 Keuzes

Als een gamer wil je soms wel iets meer immersief dan een normale gaming monitor. Het kan zijn dat je de beste gaming monitor wilt om beter te kunnen gamen. Daarom zal ik tijdens dit artikel de beste curved gaming monitors bespreken.

De beste curved gaming monitor is de ASUS ROG STRIX Curved XG43VQ. Dit is een 43 inch curved gaming monitor die groot genoeg is om je gaming ervaring nog immersief te maken. 

Tijdens deze artikel zal ik je de beste curved gaming monitoren laten zien. Ik ga ook uitleggen over de componenten van de monitors en zal een video ervan weergeven.  

Beste Curved Gaming Monitor – Top 5 Keuzes

AOC C24G1 

De AOC C24G1 is een van de beste curved gaming monitors die er zijn. Dit is een zeer goedkope gaming monitor die beschikt over geweldige functionaliteit.

AOC C24G1 - Curved Gaming Monitor (144Hz) Een van de beste curved gaming monitoren

De monitor is 24 inch groot en is geweldig voor als je genoeg ruimte wilt overhouden op je bureau.  

Full HD: 

De beeldscherm van deze curved gaming monitor is full hd. Deze monitor heeft een resolutie van 1920 x 1080 en is zeker handig voor gamers die niet een high end videokaart hebben en die nog wel goed willen spelen met goede fps. 

Curved:

Verder is de monitor curved en dit is zeker lekker handig voor als je meer immerse wilt gaan gamen. De curved gaming monitors zijn een van de beste omdat je meer kan zien zonder dat je veel hoeft te bewegen. 

Freesync:

Verder heeft deze curved gaming monitor ook freesync waardoor je met een AMD videokaart kunt gamen zonder dat je haperende beelden ziet. Als je een AMD videokaart hebt dan is deze monitor zeker handig voor je. 

144hz:

Een van de beste punten van een gaming monitor is de verversingssnelheid van de monitor. Veel monitoren hebben maar 60Hz maar zodra je als een gamer een 144Hz of hoger gaming monitor probeerd zal je nooit meer terug willen gaan. 

Deze monitor heeft 144hz en dit is fantastisch voor gamers die het beste beeld willen en die ook meer helder willen zien en minder wazigheid willen in hun games. 

1ms:

Als een gamer wil je altijd 1 ms reactietijd op je beeldscherm want anders zal je niet on point gamen. Als je monitor boven de 5 ms heeft dan zal je tearing zien op je scherm en dit wil je zeker voorkomen. 

Niet alleen tearing maar je zal niet alles op de perfecte timing zien en zal alles langzamer voelen en dat wil je zeker voorkomen. 

Ervaring van andere:

Nu ga ik even hier vertellen wat andere gamers vinden van deze monitor. Na mijn onderzoek naar de beste curved gaming monitoren heb ik uit deze monitor te horen gekregen dan het een zeer goede prijs en kwaliteit heeft. 

De gamers die de monitor hebben vinden ook dat de monitor makkelijk te verstellen is in hoogte en dat de beeldkwaliteit goed is. 

Een van de minpunten dat sommige gamers vinden is dat door de 1ms zien ze dat de helderheid minder gaat maar daarnaast is de monitor helder genoeg waardoor dat compenseer met 1 ms. 

ASUS ROG STRIX Curved XG43VQ

Wil je een zeer grote scherm voor een geweldige prijs met fantastische functionaliteit en veel meer. Dan is de ASUS ROG STRIX Curved XG43VQ een perfecte keus. 

ASUS ROG STRIX Curved XG43VQ Main Image

De Asus rog strix curved xg443vq is een 43 inch curved gaming monitor die komt met een geweldige verversingssnelheid van 120Hz waardoor je in elke game een wazigheid zal zien. 

43 inch:

Als je een gamer bent die houdt van grote schermen en je vindt het niet fijn om meerdere schermen te gebruiken maar een dan is deze 43 inch curved gaming monitor een geweldige keuze voor jou. 

4K:

De resolutie van deze curved 4k gaming monitor is 4k en de resolutie is 3840 x 1200p en dit is perfect voor als je veel wilt zien tijdens je gaming sessies. 

VA paneel:

Als je al wat van monitor hebt gelezen dan moet je al weten wat de panelen van een monitor doen. Je hebt de IPS, VA en TN panelen als je een monitor gaat kopen. De IPS paneel is de beste voor kleur weergegeven daarnaast heb je de VA paneel deze is normaal en ok en dan heb je TN paneel die minder goed de kleur weergeeft maar geeft je daarvoor beter performance. 

FreeSync 2 / G Sync:

Deze curved gaming monitor beschikt zowel over Freesync als G-sync. Freesync is bedoeld voor AMD videokaarten en daarnaast is G sync voor GeForce  videokaarten. Dit is heel belangrijk in een monitor omdat het zorgt ervoor dat de monitor samen met je videokaart gaat werken om je fps zo hoog mogelijk te houden. 

1ms:

Deze monitor is geweldig omdat het niet alleen 4k is maar het beschikt over 1ms reactietijd waardoor alles wat je doet op de monitor super smooth en snel gaat. Als een gamer wil je altijd 5ms of minder hebben als reactietijd voor beter reactie en snelheid. 

120hz:

Als een gamer wil je altijd hoge Hz en je wilt zeker iets hoger dan 100Hz. Als je nog op een 60Hz monitor zit te gamen dan raad ik je aan om snel een nieuwe monitor te kopen met 100Hz of hoger want dit maakt alles sneller en meer smooth. 

Door hoger hz zal je alles beter ervaren en zal je minder wazige beelden zien. Hz zorgt ervoor dat er veel meer verversingssnelheid is op je scherm waardoor de scherm meer en vaker wordt ververst zodat je meer kunt zien. 

DisplayHDR 400, HDR10:

Verder beschikt de monitor over DisplayHDR 400 en HDR10. Als een gamer  maak ik niet gebruik van deze functies maar ze zorgen wel voor dat de kleuren beter worden weergegeven om je monitor. 

Ervaring van andere:

De andere gamers die deze curved gaming monitor hebben zeggen dat de monitor zeer mooie scherm heeft en dat er geen weerspiegeling in beeld is van de zon of een lamp. De beeldscherm wordt niet super warm zoals sommige schermen en er is een ghosting bij fps games. 

SAMSUNG LC27RG50FQUXEN

Een geweldige monitor die curved is is de Samsung LC27RG50FQUXEN en dit is zeker een van de beste curved gaming monitor die er zijn dankzij de prijs en de functionaliteit ervan. 

Samsung LC27RG50FQUXEN voorkant

Deze monitor heeft een perfecte paneel die niet de beste is maar ook niet de slechte en het beschikt ook over 240Hz. Met 240Hz kun je makkelijker gamen en gaat je game sneller en zie je ook minder wazig. 

27 inch:

Deze curved gaming monitor is 27 inch en de meeste gamers gebruiken altijd een 27 inch monitor omdat deze perfect is in grootte. Je wilt niet een te grote monitor waarop je steeds met je nek moet bewegen om alles te kunnen zien. 

Full HD:

De curved gaming monitor heeft ook een geweldige resolutie die de meeste gamers geweldig vinden en dat is de full hd. Als je niet een super sterke videokaart hebt waarop je in Quad HD en 4K kunt gamen dan is de full hd resolutie perfect voor jou. 

VA paneel:

Een VA paneel is geweldig voor gamers en is niet als perfect als een IPS paneel maar wel dichtbij. Het is niet slecht als een TN paneel dus perfect voor gamers die performance belangrijker vinden dan kwaliteit. 

4ms:

Deze gaming curved monitor heeft 4 ms en dat is genoeg voor gamers. Zoals al eerder verteld als een gamer wil je graag onder de 5 ms zitten voor de beste performance in je games. 

240hz:

Net zoals de andere curved gaming monitor beschikt deze monitor ook over hogere verversingssnelheid. De verversingssnelheid van deze curved gaming monitor is hoger dan de meeste gaming monitors en dat is 240Hz. Dit is aan te raden voor gamers die veel FPS games spelen en die de beste reactietijd en verversingssnelheid willen in hun games. 

FreeSync & G Sync:

Verder heeft deze curved gaming monitor zowel FreeSync als G-sync functionaliteit waardoor zowel de AMD videokaarten als de GeForce videokaarten smooth gebruikt kunnen worden om lag te voorkomen. 

De videokaart samen met de monitor werken samen om zo min mogelijke lag te krijgen tijdens je gaming sessies zodat je niet tijdens  een lagspike dood wordt gemaakt in je favoriete fps games zoals CSGO, Apex Legends en  PUBG. 

 

AOC AGON AG273QCG

Wil je een monitor met een wat hogere resolutie dan 1080p en die je kunt gebruiken om je favoriete games te spelen? 

AOC AGON AG273QCG - WQHD Gaming Monitor (144 Hz)

De AOC AGON AG273QCG is een fantastische gaming monitor en zeker een van de beste curved gaming monitor die er zijn. 

De monitor heeft 144Hz waardoor alles sneller gaat dan je normale 60Hz monitors en is zeker een geweldige upgrade voor als je op Quad HD wilt gamen.  

27 inch:

De curved gaming monitor is een 27 inch gaming monitor en dat is een groot genoeg beeldscherm voor de meeste gamers. Je wilt zeker niet een te grote scherm waarop je veel met je hoofd moet bewegen om alles te kunnen zien. 

Quad HD:

De monitor heeft een geweldige resolutie die wat hoger is dan de Full HD. Dit is een perfecte resolutie voor als je iets hoger wilt dan full hd en niet op 4k wilt gaan gamen want 4k is heel zwaar op je systeem. 

TN Paneel:

Verder heeft de curved monitor een TN paneel en dit is een ok paneel voor gamers die willen meer prestaties en hoeven niet de beste kleuren te krijgen. 

1ms:

De reactietijd van deze curved gaming monitor is 1 ms en dit is geweldig voor als je FPS games speelt en je wilt graag de snelste reacties in snelheid. 

165 Hz:

Verder heeft deze curved gaming monitor 165hz verversingssnelheid en dit is zeer geweldig voor gaming omdat alles sneller wordt ververst en je ziet heel veel meer en minder wazigheid. 

G Sync:

Tenslotte heeft deze curved gaming monitor G-sync functie die werkt super goed om lag te voorkomen. Je videokaart en je videokaart werken samen om je fps zo hoog mogelijk te houden en om minder bottleneck te krijgen in je games. 

MSI Optix MAG271CV

Als laatste heb ik de MSI Optix MAG271CV. Dit is ook een geweldige curved gaming monitor voor als je met plezier wilt gamen en niet veel afleiding wilt hebben tijdens je gaming. 

MSI Optix MAG271CV - Curved VA Gaming Monitor (144hz) - Een van de Beste curved gaming monitor

Deze curved gaming monitor beschikt over Freesync waardoor je geen haperende beelden zal ervaren tijdens het gamen op een AMD videokaart. 

Als je een GeForce videokaart hebt dan wil je juist G sync en niet Freesync voor je monitor. 

27 inch:

De msi optix mag271cvmys is een 277 inch curved gaming monitor die zeer goed is voor de meeste gamers. De meeste gamers vinden dit een perfecte grootte voor een monitor omdat ze genoeg kunnen zien en het is niet te groot. 

Full HD:

De resolutie van deze curved gaming beeldscherm is Full HD en dit is handig voor veel gamers die niet een super sterke videokaart hebben en goed willen gamen. Om op Quad HD en 4K te kunnen gamen zal je wel 6GB vram of meer moeten hebben om zonder veel lag te kunnen gamen. 

VA Paneel:

De paneel van deze gaming curved monitor is een VA paneel en deze is een uitstekende paneel voor kleurweergave en voor prestaties. De VA paneel is in het midden tussen de TN en de IPS. 

Freesync:

Verder beschikt deze monitor ook over Freesync waardoor je makkelijk met een AMD videokaart kunt gamen en zal de monitor samen met de videokaart werken om lagspikes te voorkomen en je fps zo hoog mogelijk te houden. 

144Hz:

De monitor beschikt ook over een geweldige verversingssnelheid van 144hz en dit is fantastisch voor gamers die op een goede snelheid willen gamen en dit niet wazigheid willen zien in FPS games. 

Hoe hoger de verversingssnelheid hoe meer de beeldscherm wordt ververst en zie je ook veel meer gebruiken zonder wazigheid. 

1ms:

Als reactietijd heeft deze coole curved gaming monitor 1 ms en dit is het beste wat je kunt hebben op een monitor. Door 1 ms reactietijd gaat alles supersnel en zie je wat je doet ook meteen gebeuren in je games. 

Review van andere:

Andere gamers die deze beeldscherm ook hebben vinden dat de beeldscherm veel opties heeft met OSD en de de prijs en kwaliteit fantastisch is. Verder vinden ze dat het makkelijk te gebruiken is en de het zeer goed is met 144hz en curved. 

Leave a Reply