Beste Gaming Monitor 1440p – Top Quad HD Gaming Monitoren

De beste gaming monitor 1440p kan je helpen bij je gaming sessies. Een Quad HD resolutie is perfect voor 2020 omdat je games er fantastisch uitzitten en het is niet super zwaar op je videokaart zoals een 4k resolutie monitor. 

De beste gaming monitor met 1440p is de Asus Rog Strix XG279Q. Deze monitor heeft een IPS paneel en daarnaast ook 108 ppi waardoor de kleuren er super goed worden weergegeven. De Hertz van de monitor zijn 170 Hz en de monitor heeft 1ms reactietijd en Gsync/Freesync voor stabiliteit. 

Lees door en bekijk alle opties die er zijn in gaming monitors met 1440p of terwijl ook Quad HD resolutie. 

Beste gaming monitor 1440p

De Beste Gaming Monitor 1440p – Quad HD monitors

Asus Rog Strix XG279Q – Beste gaming monitor 1440p 

ASUS ROG Strix XG279Q - Beste gaming monitor 1440p

Als eerste en zeker de beste gaming monitor 1440p die je kunt krijgen is de Asus Rog Strix XG279Q. Deze monitor heeft alles wat je zou willen hebben in een gaming monitor. De kleuren zijn perfect, de prestaties in games zijn uitstekend en de look van de monitor zijn allemaal bedoeld voor gamers. 

Dit gaming monitor 1440p is een 27 inch monitor met een Quad HD resolutie. De paneel van de monitor is een IPS paneel en dit is zeker heel goed voor als je mooie kleuren wilt zien. Naast de ips paneel is de pixel dichtheid van dit monitor ook zeer hoog en dat is 108.8 ppi. 

De monitor heeft 1 ms reactietijd waardoor de pixels op de monitor sneller worden veranderd en zie je geen ghosting als je zit te gamen en daarnaast is de refresh rate 170 Hz. Hoe meer de refresh rate hoe beter omdat de monitor ook veel meerdere keren wordt ververst en zie je ook veel meer beelden en minder tijd. 

De monitor heeft verder ook ondersteuning van HDR en dit betekend dat je games dat HDR ondersteunen kunt spelen. De HDR van dit monitor is de HDR10, DisplayHDR 400. Dit is handig voor gamers die prestaties en ook kwaliteit in hun games willen. 

De kleurruimte van dit monitor is een van de top 3 en dat is de DCI-P3. Dit is een van de beste kleurruimte die je kunt kiezen voor kwaliteit. Vaak worden deze kleuren gekozen voor fotobewerking om de perfecte kleuren te zien maar ze zijn ook goed voor gamers die mooie kleuren en kwaliteit willen beleven in games. 

De monitor beschikt verder over FreeSync, G-Sync en G-sync compatible en dit is een zeer belangrijke functionaliteit voor gaming computers. Als je nou een AMD of Nvidia videokaart hebt, kun jij makkelijk van deze functie profiteren omdat de videokaart samen met de monitor gaat werken om je fps zo stabiel mogelijk te houden. 

Dit is zeker de beste gaming monitor 1440p die je kunt kiezen in 2020 en verder. Zeker een aanrader voor gamers die een GTX 1080 ti hebben en niet van plan zijn om te upgrade naar de nieuwe RTX series of niet de geld ervoor hebben. 

LG 27GL850 – Beste prijs/kwaliteit gaming monitor Quad HD

LG 27GL850 Ultragear -Beste gaming monitor Quad HD Nano IPS Gaming Monitor - 144hz - 27 inch

Wanneer het komt tot prijs en kwaliteir verhouding dan is de LG 27GL850 een perfecte keus voor een gaming monitor 1440p. Deze monitor heeft de functionaliteit die elke pc gamer wilt hebben zoals 1ms reactietijd, 144Hz refresh rate en geweldige kleur weergave. 

De LG 27GL850 is een 27 inch gaming monitor met een Quad HD resolutie van 2560 x 1440 pixels. De paneel van de scherm is een IPS Paneel en samen met de 109 ppi van de scherm en de HDR10 kun je de beste kleuren beleven in je gaming sessies. 

De reactietijd van de scherm is 1ms en dit is perfect voor pixel veranding en ook om snellere beelden te zien samen met de 144hz. Doordat de scherm meerdere beelden laat zien dankzij de 144hz zorgt de 1ms dat de pixels sneller worden veranderd zodat je geen tearing of ghosting ziet. 

Verder heeft de monitor een kleurruimte van DCI-P3 en dit is een van de beste keuzes voor als je perfecte kleuren wilt zien. De kleur diepte is 1 billion kleuren (10 bit) en dit is zeker handig voor gamers die mooie kleuren willen zien en beter hun games willen beleven. 

Samsung Odyssey G9 – Ultrawide gaming monitor 1440p 

Samsung Odyssey G9 QLED - Beste ultrawide gaming monitor 1440p

Als je de beste ultrawide gaming monitor 1440p wilt dan is de Samsung Odyssey G9 een perfecte keus. Dit is een 49 inch ultrawide gaming monitor met een resolutie van 5210 x 1440 pixels. 

De paneel van de scherm is een VA paneel die goed genoeg is om kleuren te weergeven tijdens je gaming sessies. Naast de Va paneel heeft de monitor ook een local dimming functie waardoor donkere kleuren meer realistisch worden. 

Verder heeft de monitor 1ms reactietijd en 240Hz. Dit is ontzettend goed voor gamers die veel FPS games spelen. Doordat de Hz zo hoog is worden de beelden van dit gaming monitor ook veel meerdere keren ververst en zie je ook veel meer details in fps games waar alles heel snel draait. 

De ppi van dit monitor is 109 ppi en dit samen met de VA paneel zorgen dat de kleuren op de scherm heel goed worden weergegeven. Daarnaast is de helderheid 1000 cd/m2 en de monitor ondersteund ok HDR. 

Als je games wilt spelen die HDR ondersteunen dat kan jij dit makkelijk doen met deze geweldige ultrawide gaming monitor 1440p. De HDR type is Display HDR 1000 en de monitor is ook curved. 

Doordat het een curved ultrawide gaming monitor is, is het handig in gebruik omdat je niet veel hoeft te bewegen om alles te zien en het is ook meer immersief dan een normale monitor. 

De sync van dit monitor is Freesync, Freesync 2 en G-sync compatible. Dit is handig voor als je een AMD of Nvidia videokaart hebt. Freesync is voor AMD en G-sync is voor Nvidia videokaarten. De sync techonologie zorgt voor dat de fps in je games stabiel en hoog blijven tijdens zware gaming sessies. 

AOC AGON AG241QX – Goedkoopste gaming monitor 1440p 

AOC AGON AG241QX - Beste gaming monitor 1440p Goedkoopste

Als laatste in de beste gaming monitor 1440p is de goedkoopse is dat is de AOC AGON AG241QX. Dit is de goedkoopste gaming monitor 1440 pixels die je kunt halen op dit moment en dit is een 23.8 inch monitor die goed is voor gaming die heel dichtbij de monitor spelen. 

Naast de Quad HD resolutie heeft deze monitor een TN paneel met een pixel dichtheid van 123 ppi waardoor de kleuren nog goed worden weergegeven vergeleken met andere TN panelen gaming monitors. 

Wat cool is aan deze goedkope gaming monitor Quad HD is dat de monitor over 1 ms reactietijd beschikt en ook over 144hz. Dankzij de 1ms en 144hz worden beelden en pixel supersnel ververst en veranderd waardoor snelle beelden makkelijk kunt zien. Dit is handig voor snelle games zoals FPS games waar je snel op dingen moet reageren en sneller dan je tegenstanders moet schieten. 

Daarnaast beschikt de monitor over sRGB kleurruimte waardoor de kleuren heel goed worden weergeven. De kleurdiepte van sRGB is 17 million kleuren. 

Tenslotte beschikt deze monitor over Gsync en dit is zeker waar je naar moet kijken op een goedkope monitor. De meeste gamers hebben een Nvidia videokaart en daarom wil je Gsync omdat het samenwerkt met de videokaart om je fps stabiel en hoog te houden.

Waarom een 1440p resolutie?

Een gaming monitor met 1440p is een geweldige monitor om te kiezen als een gamer. Het is niet zo ver als 4k maar het is ook niet zo laag als Full HD. Als jij een videokaart hebt zoals de RTX, 2070 super, RTX 2060 super, AMD radeon RX 5700 XT, RTX 2080 super of de RTX 2080 ti dan is het handig om om Quad HD te gamen. 

Je zal dan in elke game goed kunnen spelen en je zal ook op hoge instellingen kunnen gamen zonder dat de FPS onder de 60 komen. 

Voordelen van een Quad HD resolutie voor gaming 

  • Je kan op hoge kwaliteit met hoge fps spelen
  • Minder zwaar op je videokaart als 4K 
  • Monitoren zijn niet zo duur als 4K monitors
  • Prestaties boven kwaliteit voor games

Nadelen van een Quad HD resolutie voor gaming

  • Hebben niet zo een mooie kwaliteit als een 4K monitor
  • Als je van plan bent om de nieuwe RTX 30 series te kopen dan is een 4K monitor beter

 

One Response

  1. Jonathan January 14, 2021

Leave a Reply