Beste Gaming Monitor 4K Curved – Top Keuzes 2020 en Verder

Wat is de beste gaming monitor 4k curved die je kunt halen in 2020 en verder. Dit is een belangrijke aspect voor gamers die niet een normale gamig monitor willen maar juist een curved monitor voor een betere en immersief gaming experience. 

De beste gaming monitor 4k curved is de Asus Rog Strix Cruved XG43VQ of de Msi Optix MAG321CRV. Deze monitors hebben een geweldige resolutie voor gamers. De Asus is meer handig voor pc gamers terwijl de Msi meer is voor console gamers. 

Waarom een 4k gaming monitor?

Een 4k resolutie heeft heel veel pixels waardoor gamers een mooiere beeldkwaliteit hebben in games. Ik zelf beschikt over de LG UltraGear 27GN950 en dat is een 4k resolutie monitor met 144hz, 1ms en IPS paneel voor kwaliteit. 

Wij gamers houden van kwaliteit en ook prestaties en dankzij de nieuwe videokaarten van Nvidia en AMD wil je zeker een 4k curved gaming monitor om je gaming ervaring nog beter te maken. 

Beste gaming monitor 4k curved

Beste gaming monitor 4k curved

Voor de meste gaming monitor 4k curved heb ik 2 monitors die 4k resolutie hebben en ook curved zijn. Er zijn niet veel keuzes na mijn onderzoek en dit ware de enige twee die beschikbaar waren. 

Asus Rog Strix Curved XG43VQ

ASUS ROG STRIX Curved XG43VQ - Beste gaming monitor 4k curved

Als een PC gamer wil je zeker voor de Asus Rog Strix Curved XG43VQ gaan. Dit is de beste gaming montor 4k curved die er is in mijn opinie. Deze monitor is super ultrawide waardoor je gaming ervaring nog beter wordt. 

De resolutie van deze monitor is 3840 x 1200 en dit komt omdat het een super ultrawide gaming monitor is. De monitor is 43  inch en hier moet je goed opletten voordat je deze koopt. 

Je moet goed kijken of je genoeg ruimte hebt om je bureau om dit monitor te kunnen gebruiken en dat je ook ruimte hebt voor je toetsenbord, muis en extra spullen. 

Verder heeft de monitor een VA paneel dat zorgt dat de kleuren op de beeldscherm zeer goed worden weergegeven. Als een gamer wil je zeker mooie kleuren zien in je favoriete games. 

Verder is de reactietijd van de curved gaming monitor 1ms en dit zorgt voor snelle pixel verandering op de scherm. 

De refresh rate van de monitor of terwijl verversingssnelheid in Nederlands is 120Hz en daarom dat dit een goede monitor is voor pc gamers. 

Verversingssnelheid op console is gekapt op 30/60 Hz en daarom dat je geen verschil ziet als je een monitor gebruikt met hogere refresh rate. 

De pixel dichtheid van dit monitor is 93.6 ppi. Dit geeft aan dat de pixels per inch 93.6 is en dit is genoeg voor gamers. Je wilt minimaal 100 ppi als je foto’s gaat bewerken om perfecte kleuren te zien maar voor gamen is 93.6 goed genoeg. 

De monitor ondersteund verder ook HDR. Dit betekend dat je games die HDR steunen kunt spelen met de HDR10 DisplayHDR 400 van dit gaming monitor 4k curved. 

Nu als laatste ga ik het hebben over de adaptive sync van dit monitor. De adaptive sync van dit 4k gaming monitor curved is Freesync 2 en G-sync compatible. 

Dit geeft aan dat je deze monitor kunt gebruiken met een AMD videokaart of een Nvidia videokaart. Freesync houdt je FPS stabiel op een AMD videokaart terwijl G-sync je FPS stabiel houdt met een Nvidia videokaart. 

MSI Optix MAG321CURV

MSI Optix MAG321CURV - 4k curved gaming monitor

De MSI Optix MAG321Curv is een wat betere keus voor console gamers die op Ps4, Xbox one of Ps4 Pro spelen. Dit gaming monitor 4k curved heeft maar 60hz waardoor je als een pc gamer veel tearing zal hebben. 

Als een console gamer is je game gekapt op 30/60 Hz en daarom is dit monitor een goede keus voor jou. Verder kun je dankzij de  MSI Gaming OSD je gaming settings van de monitor veranderen zoals jij dat wilt. 

Dit 4k gaming monitor curved is 32 inch en dit is goed genoeg voor de meeste gamers. De resolutie is de standaard 4k resolutie 3840 x 2160 pixels en de paneel van de scherm is een VA paneel. 

Met een VA paneel kun je de kleuren bijna perfect zien op een monitor en als een gamer wil je dit zeker hebben. De reactietijd van dit monitor is 4ms en dit is zeer goed. Ik zeg altijd dat als een gamer wil je 5ms reactietijd of lager. 

De kleurruimte van dit monitor is zeer goed en dat is de sRGB kleurruimte. Dit wordt veel gekozen voor fotobewerking om goede kleuren te zien. Dit is zeker handig voor gaming als je goede en mooie kleuren witl zien. 

Naast curved beschikt deze monitor ook over Bluelight filter en Flicker Free technology dat zorgt dat je minder geirriteerde ogen krijgt tijdens je gaming sessies. 

De type sync van dit monitor is Freesync. Dit is niet belangrijk voor console gamers maar is goed om dat hierbij te voegen voor informatie. 

Dit monitor heeft twee HDMI 2.0 poorten, 2 USB-A poorten, Een female 3.5mm TS audio Jack poort en in totaal 3 USB poorten. De monitor is makkelijk te verstellen voor als je dat wilt doen tijdens je gaming sessies. 

Conclusie

Mijn conclusie voor dit beste gaming monitor 4k curved is dat je zelf moet kiezen welke het beste  bij je past. Als een PC gamer wil je gaan voor de Asus Rog Strix Curved XG43VQ en als een console gamer wil je juist gaan voor de MSI Optix MAG321Curv

One Response

  1. Johnson January 14, 2021

Leave a Reply