De Beste Monitor Voor Macbook Pro Gebruikers

De beste monitor voor macbook pro kiezen kan lastig zijn. Je weet niet of de kleuren van de monitor er goed uit zullen zien en het is ook belangrijk om te weten wat je ermee wilt gaan doen. Voor dit artikel ga ik uit dat je de beste kwaliteit wilt op de monitor en kleurweergave. Dit is handig voor als je zakelijk bezig bent of als je foto’s/video’s wilt gaan bewerken.

De beste monitor voor macbook pro is de Asus ProArt PA32UC-K. Deze monitor heeft zowel sRGB 100% dekking als AdobeRGB met 99% dekking. De resolutie is 4k waardoor je op 4k kunt werken. 

Lees verder voor als je de andere monitors wilt bekijken die goed zijn voor de Macbook pro. Deze monitors zijn gekozen aan de hand van de kwaliteit die ze beschikken en de prijs.

Beste monitor voor Macbook Pro

Meeste gebruikers die een extra monitor nodig hebben voor een Macbook Pro is omdat ze graag foto’s willen bewerken of houden van de kleurweergave. 

Belangrijke punten bij het kiezen van een monitor voor Macbook Pro

Je wilt zeker zijn dat de kleuren goed worden weergegeven en daarom zijn de volgende punten heel belangrijk.

  • Paneel van de scherm moet IPS of VA zijn 
  • De ppi van de scherm moet 100 zijn of hoger
  • De kleurruimte moet sRGB of AdobeRGB zijn met 99% dekking of hoger
  • De resolutie van de scherm moet Full HD zijn of hoger. 

Als je wilt weten wat deze dingen betekenen dan heb ik hier een link naar elke ervan zodat je kunt lezen hoe ze je kunnen helpen. Hier zijn de links naar Pixel dichtheid, kleurrruimte en paneel.

De beste monitor voor Macbook pro – Top keuzes

Asus ProArt PA32UC-K

De Asus ProArt PA32UC-K is een geweldige keus voor als je de ultimate monitor voor Macbook Pro wilt.

ASUS ProArt PA32UCX-K - UHD IPS Monitor - Beste monitor voor Macbook Pro

De resolutie van de monitor is 4k en dit is geweldig voor kwaliteit en dankzij de ips paneel zie je ook veel meer en beter dan andere panelen. 

32 inch:

De grootte van de monitor is 32 inch en dit is zeer grote monitor en zeker handig voor als je veel details wilt zien. 

4K resolutie:

De resolutie van de monitor is 4k en dit is een geweldige resolutie voor als je veel wilt zien en veel details wilt in je scherm. 

Daarnaast dankzij de 4k resolutie van 3840 x 2160 pixels zie je veel meer dan op een lagere resolutie. 

IPS paneel:

De paneel van de monitor is een IPS paneel. Een IPS paneel is zeer handig voor als je alle kleuren perfect wilt zien.

5ms:

De reactietijd van de scherm is 5ms en dit is de tijd die het kost om de informatie van je toetsenbord op de monitor te weergeven. Het is altijd handig dat als je gaat gamen dat je een monitor neemt met 5ms of lager voor sneller reactie.

60Hz:

De verversingssnelheid van de monitor is 60hz en dit is genoeg voor als je het met een Macbook Pro gaat gebruiken. Alleen als je gaat gamen met je 100hz of meer nodig. 

sRGB:

De kleurruimte van de monitor is sRGB en dit is een goede kleurweergave. De kleur dekking van de sRGB is 100% waardoor de kleuren perfect worden weergegeven. 

AdobeRGB:

Verder beschikt de monitor ook over AdobeRGB en de kleur dekking van de monitor is 99%. Je kan als goed is tussen deze veranderen en ze gebruiken voor verschillende projecten. 

Dell U2718Q

Als eerst hebben we de Dell U2718Q en dit is zeker een van de beste keuzes voor een monitor voor Macbook Pro. 

Dell Ultrasharp U2718Q - 4K HDR IPS Monitor - Beste monitor voor macbook pro

Dit monitor heeft geweldige kwaliteit en resolutie waardoor je genoeg ruimte hebt om te werken. De monitor heeft verder een IPS paneel en 99% kleurdekking met sRGB. 

Dankzij de resolutie van de scherm, de paneel en de kleur dekking zie je de kleuren op deze scherm super goed en kan je makkelijk werken aan je projecten. 

Als je graag aan kleuren wilt werken met Photoshop of juist video’s wilt bewerken en kleuren wilt aanpassen dan is dit monitor geweldig voor jou. 

Tenslotte ga ik het hebben over de prijs en waarom ik voor deze monitor heb gekozen. De monitor heeft een geweldige prijs voor de kwaliteit en de functionaliteit die het beschikt. 

De prijs van de scherm is rond de 600 euro en de kwaliteit die het beschikt is super goed. Niet alleen dat maar de monitor heeft ook HDR10 dat zorgt voor nog betere kleurweergave en helderheid tijdens het gebruik. 

27 inch:

De grootte van deze monitor is 27 inch en dit is perfect voor als je een goede grootte wilt. De meeste monitoren zijn vaak te groot of te klein maar een 27 inch monitor is een perfecte grootte voor meeste. 

4K:

De resolutie van de monitor is 4k en dit is een perfecte resolutie voor als je een Macbook Pro hebt. Met een 4k resolutie heb je genoeg ruimte om alles te zien en veel meer tabs te hebben. 

IPS paneel:

De paneel van de scherm is een IPS paneel en dankzij deze paneel worden kleuren perfect weergegeven op het scherm. 

8ms:

De reactietijd van de monitor is 8ms en dit is namelijk de reactie tussen de monitor en wat je op je toetsenbord doet. Alles wat je op je toetsenbord doet wil je ook meteen zien gebeuren op de monitor en daarom is 8ms reactietijd goed. 

60Hz:

De verversingssnelheid van de monitor is 60hz en dit is goed genoeg voor als je alleen je dagelijkse taken gaat uitvoeren en foto’s en video’s gaat bewerken. 

sRGB:

De monitor beschikt over sRGB kleurweergave en dit is een perfecte kleurweergave omdat het ook 99% kleurdekking heeft. 

Helderheid:

De helderheid van de monitor is 350 cd/m2 en dit is een perfecte helderheid voor fotobewerking en je dagelijkse taken. 

HDR:

De monitor beschikt verder ook over HDR 10 en dit is perfect voor als je zelfs nog betere kleurweergave wilt . 

Pixel Dichtheid:

De monitor heeft een pixeldichtheid van 163 ppi en dankzij de pixeldichtheid wordt er veel meer weergegeven.

BenQ EX3501R

Een andere keus voor een monitor voor Macbook Pro is de BenQ EX3501R. Deze monitor is een curved monitor met een geweldige resolutie en een VA paneel. 

BenQ EX3501R - 35'' Curved Ultrawide VA HDR Monitor (100 Hz) - Beste monitor voor Macbook Pro

Niet alleen is deze monitor goed voor de macbook pro maar het is ook goed voor gaming dankzij de Freesync en de verversingssnelheid die het heeft van 144Hz. 

35 inch: 

De grootte van dit monitor is 35 inch en dit is zeer groot. Als je houdt van grote schermen dan is dit een goede keus. 

Curved Ultra Wide:

De ultra wide resolutie van deze curved monitor is 3440 x 1440 pixels en dit is een resolutie die bijna 4k is maar net niet. 

Dit is een goede resolutie voor Macbook pro en als je ook ermee foto’s en video’s wilt gaan bewerken. Zeer goed voor de meeste gebruikers. 

VA paneel:

De paneel van de scherm is een VA paneel en dit is een goede paneel voor fotobewerking en videobewerking. De VA paneel is niet zo perfect als de IPS paneel maar het is wel goed genoeg. 

4ms:

De reactietijd van deze monitor is 4ms en dit is zeer goed voor zowel normale gebruik en voor als je ermee gaat gamen. Reactietijd is zeer belangrijk voor gamers omdat hoe minder de reactietijd hoe sneller het wordt weergegeven op de monitor. 

144hz:

De verversingssnelheid van de monitor is 144hz en dit is een perfect verversingssnelheid voor zowel gaming en als je de monitor met een Macbook pro gaat gebruiken. 

De verversing zorgt voor zowel snellere beelden op de monitor en zowel snellere gaming reacties. 

Freesync:

De monitor heeft verder ook nog Freesync en dit is heel handig voor gamers die een AMD videokaart hebben. Met een AMD videokaart samen met de monitor werken ze samen om je fps stabiel te houden tijdens games. 

sRGB:

De kleurweergave van de monitor is sRGB en dit is een geweldige kleurweergave voor als je de perfecte kleuren wilt zien. De kleur dekking van de sRGB is 100%. 

HDR:

Niet alleen de sRGB zorgt voor mooie kleuren maar ook de HDR 10 die zorgt voor betere kleurweergave en helderheid. 

AdobeRGB:

Tenslotte beschikt de monitor ook over AdobeRGB dat zelfs beter is dan de sRGB omdat het gebruikt meer kleuren om alle andere kleuren te maken. 

Leave a Reply