De Beste 4K Monitoren Voor Fotobewerking

De beste 4k monitor voor fotobewerking zullen we hier bespreken. Als je graag een monitor wilt hebben die een 4K resolutie beschikt waarmee je foto’s kunt bewerken dat zit je op de juiste plek. 

Beste 4k monitoren voor fotobewerking

  • BenQ SW271
  • Acer ProDesigner BM320
  • Philips 276E8VJSB
  • LG 27UK650
  • AOC U2777PQU

Een 4k monitor is zeer handig omdat het meer pixel heeft dan andere resoluties op dit moment. Daarnaast worden meer en meer foto’s in 4K gemaakt en worden deze ook bewerkt. 

4k Monitor voor fotobewerking

Verder is het handig om een 4k monitor te hebben voor fotobewerking omdat je dan meer ruimte hebt om andere programma’s te draaien. 

De beste 4k monitoren voor fotobewerking

BenQ SW271

De BenQ SW271 is een 27 inch laptop met een 4K beeldscherm en een UHD resolutie. De laptop is zeer goed voor fotobewerking dankzij de paneel die het heeft. 

BenQ SW271 - Beste 4k monitor voor fotobewerking

Deze laptop heeft een IPS paneel waarmee je alles goed kunt zien. De kleuren van de beeldscherm worden goed weergegeven dankzij de IPS paneel die het heeft. 

De beeldscherm heeft verder 60hz en dit is goed genoeg voor de meeste monitoren die gebruikt worden voor fotobewerking. 

De beeldscherm heeft verder een reactietijd van 5ms. Dit is niet super belangrijk voor als je foto’s gaat bewerken maar het wordt meestal naar gekeken als je gaat gamen.

Verder heeft deze beeldscherm een geweldige kleur en dat komt door de adobeRGB die met meerdere kleuren werkt dan de normale sRGB. 

De adobeRGB is een heel nieuwe kleurcombinatie van adobe die meer kleuren gebruikt dan de sRGB en het zorgt ook dat je beter de kleuren zit op de beeldscherm. 

Ook heeft deze 4k monitor voor fotobewerking een pixeldichtheid van 163 ppi en dit is zeer goed omdat hoe hoger dit is hoe scherper het scherm is en kun je super veel meer zien. 

Tenslotte heeft de laptop een helderheid van 360 cd/m2. Dit is namelijk wat zorgt ervoor dat de beeldschermhelderheid hoog genoeg is.  

 

Bekijk ook: De beste monitoren voor fotobewerking

 

Acer ProDesigner BM320

Als tweede heb ik de Acer ProDesigner BM320. Dit is een 32 inch 4k monitor voor fotobewerking.

Acer BM320 - Monitor

Een 4K resolutie is zeker handig voor als je foto’s wilt bewerken in een nieuwe resolutie die steeds en steeds meer gebruikt wordt. 

Denk eraan dat je ook nog steeds foto’s kan bewerken op Full HD resolutie zoals de 1920 x 1080 maar dan dankzij de 4k monitor heeft je meer ruimte om zelfs nog hogere resolutie te bewerken. 

De paneel van deze 4k monitor voor fotobewerking is de IPS paneel. Als je nog niet helemaal weet is een IPS paneel de beste paneel voor fotobewerking als je veel met kleuren bezig bent. 

Niet alleen voor fotobewerking is een IPS paneel je beste keus maar ook voor videobewerking en als je op perfecte kleur films/series wilt gaan kijken. 

Verder heeft deze monitor een 60 hz verversingssnelheid en dit is de normale verversingssnelheid voor de meeste monitoren voor laptops. Sommige laptops hebben meer verversingssnelheid maar deze laptops worden meer voor gaming gebruikt. 

Deze monitor heeft verder een reactietijd van 5ms en dit is niet super belangrijk als je gaat foto’s bewerken maar zeker belangrijk als je wilt gaan gamen als je de monitor gebruikt. 

Door 5 ms te hebben in games zal je tearing zien in je gameplay en daarom is deze monitor meer handig voor fotobewerking en niet voor gamen. 

Ook zoals de vorige monitor die ik heb besproken heeft deze monitor ook een geweldige kleurweergave. De kleurcombinatie is Adobe RGB en dit is super goed en beter dan de normale sRGB die alleen 3 kleuren gebruikt om alle andere kleuren te maken. 

Met adobe RGB worden er meer kleuren gebruikt om alle andere kleuren te maken waardoor je beter de kleuren kunt zien en worden de kleuren ook beter weergegeven. 

De monitor heeft verder ingebouwde speakers voor als je films/series wilt kijken en dan hoef je niet nieuwe speakers te kopen om films en series te kijken. 

De monitor is ook in hoogte te verstellen en is ook draaibaar waardoor je makkelijk de perfecte positie ervoor kunt krijgen. 

De monitor heeft verder een geweldige helderheid van 300 cd/m2 en dit is namelijk hoe helder de monitor is. Ik kan niet veel uitleggen over de cd/m2 maar hier kun je meer over lezen. 

Philips 276E8VJSB

Als 3de hebben we de Philips 276E8VJSB en dit is een 27 inch 4k monitor die zeer handig is voor fotobewerking.

Philips 276E8VJSB - 4K IPS Monitor

Dankzij de 4K resolutie kun je meer zien en ook in een hogere resolutie foto’s bewerken. 

Denk eraan dat je niet alleen in 4k foto’s kunt bewerken maar ook op full hd. De resolutie van deze 4k monitor is 3840 x 2160 en dit is de perfecte resolutie voor 4k monitoren.

Verder ga ik het hebben over de paneel van deze 4k monitor voor fotobewerking en waarom deze paneel de beste keus is. 

De paneel van deze monitor is de ips paneel. Als je nog niet wist is een ips paneel de beste wat je kunt kiezen als je foto’s of video’s wilt gaan bewerken dankzij de manier van hoe ze de kleuren weergeven op de scherm. 

De ips paneel weergeeft de perfecte kleuren op de scherm en zijn niet wazig zoals de TN paneel. Ips paneel is zeker een perfecte paneel voor als je foto’s en video’s gaat bewerken. 

De verversingssnelheid van deze monitor is 60 Hz en is dit is standaard bij de meeste monitoren. Verversingssnelheid is meer belangrijk voor als je gaat gamen. 

Verder heeft de monitor een reactietijd van 5 ms en zoals bij de vorige 4k monitor voor fotobewerking is dit niet super belangrijk voor fotobewerking maar meer voor als je ook de monitor gaat gebruiken voor gamen. 

Ook heeft deze 4k monitor een pixeldichtheid van 163 ppi en dit is zeer handig voor als je foto’s gaat bewerken omdat het dan meer zal zien dankzij de resolutie van de scherm. Zeker handig voor als je alles perfect wilt zien qua pixels en kwaliteit. 

De helderheid van deze fotobewerking monitor is 350 cd/m2 en dit is zeker meer dan veel andere 4k monitoren waardoor het een van de beste 4k monitor voor fotobewerking is. 

De kleurruimte van de monitor is de sRGB en dit is niet als goed als de adobe RGB maar is zeer goed voor als je niet veel wilt besteden in een monitor. Deze monitor heeft ook een 100% kleurdekking en beschikt ook over anti reflecterende paneel. 

LG 27UK650

Als volgende beste 4k monitor voor fotobewerking is de LG 27UK650. Dit is ook een geweldige keus voor als je een monitor wilt voor fotobewerking in 4k. 

LG 27UK650-W - 4K HDR IPS Monitor

Dit is een 27 inch monitor met een 4k UHD resolutie waarop je meer kunt zien dan op een full hd monitor. Je kan met een 4k resolutie hogere kwaliteit foto’s bewerken en ook op full hd als je dat wenst.  

Ook de paneel van deze monitor is IPS paneel en dat is zeker belangrijk voor als je de perfecte kleuren wilt zien op de beeldscherm. 

Als je niet de ware kleuren kunt zien dan zal je ook fouten maken die jij denkt dat goed zijn maar juist slecht uitzien op andere monitoren. Een ips paneel is zeker noodzakelijk voor fotobewerking en zeker als je er goed in wilt worden. 

Ook deze monitor heeft een verversingssnelheid van 60Hz en een reactietijd van 5 ms en deze twee zijn niet super belangrijk voor fotobewerking. Ik zet ze hierop zodat jij wel weet wat ze zijn op deze monitor. 

De pixeldichtheid van deze 4k monitor voor fotobewerking is 163 ppi en dit is zeer goed voor een 4k monitor en om alles beter te zien in kwaliteit. 

De helderheid van deze monitor is zoals de vorige en zeker goed omdat het 350 cd/m2 is waardoor je alles helder ziet en kun je ook makkelijker werken. 

Deze monitor heeft verder ook HDR en dat is de display hdr 400 en dit is zeer handig omdat het meer kleuren weergeeft dan andere monitoren. 

De kleurruimte van de monitor is een sRGB en dit is zoals al gezegd niet zo perfect als de adobeRGB maar is goed genoeg voor de prijs van de monitoren die het hebben. 

AOC U2777PQU

Als laatste heb ik de AOC U2777PQU en dit is ook een 27 inch monitor met een 4k resolutie die je zal helpen om je foto’s te bewerken op hoge kwaliteit. 

AOC U2777PQU - 4K IPS Monitor

Ook deze monitor heeft een ips paneel waarop de kleuren perfect worden weergegeven en niet zoals een TN paneel waar het wat waziger is dan de andere. 

Ook deze monitor heeft een verversingssnelheid van 60hz en een reactietijd van 4ms. Dit is niet bedoeld om te gamen en het maakt niet veel uit als je foto’s gaat bewerken. 

De pixeldichtheid van deze beeldscherm is 163 ppi en dit is ook zeer goed zoals de andere monitoren die we hebben besproken. 

De helderheid van de monitor is ook goed zoals de andere en deze is 350 cd/m2 waardoor je alles goed kunt zien. Ook deze monitor heeft een kleurruimte die sRGB is en dit is geweldig voor monitoren die wat goedkoper zijn zoals deze. 

Leave a Reply