Beste Gaming Monitor 4K HDR – Top Keuze

Doordat games steeds en steeds beter worden, zijn er games die ook met HDR gespeeld kunnen worden op een 4k gaming monitor. In dit artikel ga ik de beste gaming monitor 4k HDR bespreken die je kunt kiezen. 

De beste gaming monitor 4k HDR is de Asus Rog Strix Curved XG43VQ. Dit is een 4k super ultrawide gaming monitor waarmee jij je games beter en meer realistisch kunt beleven. 

Lees door waarin ik veel meer over deze geweldige monitor ga bespreken zodat jij je games beter kunt beleven met HDR op 4k. 

Beste gaming monitor 4k hdr

De beste gaming monitor 4k HDR – beste keus

De Asus Rog Strix Curved Xg43VQ – beste gaming monitor 4k HDR

ASUS ROG STRIX Curved XG43VQ - Beste Gaming Monitor 4K HDR - Top keuze

De asus Rog strix Curved XG43VQ is de beste gaming monitor 4k hdr die je kunt krijgen op dit moment. Er zijn een aantal andere keuzes maar dit zijn super dure monitoren die niet 4k zijn maar juist quad hd. 

Deze monitor is 43 inch en heeft een resolutie van 3840 x 1200 pixels. Dit is een geweldige UHD gaming monitor voor gamers die met HDR willen gamen. 

Verder dankzij de VA paneel van dit scherm kun je de kleuren beter beleven dan op een TN gaming paneel. Verder  is de pixel dichtheid van dit scherm ook goed is dan is 93.6 ppi. Ppi is de aantal pixels per inch en dit wil je altijd boven de 90 als je gaat gamen en je wilt geweldige pixels kwaliteit. 

 De reactietijd van dit gaming monitor 4k hdr is 1ms. 1ms reactietijd is wat je wilt hebben op je gaming monitor samen met een hoge refresh rate. De refresh reate van dit monitor is 120hz en samen met de 1ms zorgen ze dat de pixels op de monitor sneller worden veranderd en dat er ook veel meer beelden worden weergegeven in minder tijd. 

De monitor ondersteund vervolgens ook HDR en als je games wilt gaan spelen die HDR ondersteunen. De HDR van dit monitor is de DisplayHDR 400-HDR10 en dit is handig voor gamers die met HDR optie willen gamen. 

Naast dat dit een ultrawide gaming monitor is met een 4k resolutie, is deze monitor ook curved. De monitor heeft verder blue light filter waardoor je minder pijn krijgt aan je ogen terwijl je zit te gamen. 

De monitor heeft verder ook Flicker-Free technologie dat zorgt dat er minder vibratie zit in de beelden zodat je ogen ook minder geirriteerd worden tijdens lange game sessies. 

De kleurruimte van de monitor is DCI-P3 en dit is een kleurruimte die vaak wordt gekozen door grafisch designers om de perfecte en mooiste kleuren te zien als ze zitten te bewerken. De kleur diepte van de monitor is 17 miljoen kleuren. 

Verder heeft de monitor ook adaptive sync die heel handig is voor als je zit te gamen. Dankzij Freesync of Gsync kunnen je games meer soepeler draaien en zal je geen fps drop merken. Deze monitor beschikt over Freesync 2 en Gsync compatible. Deze zijn beide handig voor AMD videokaart of Nvidia videokaart. 

One Response

  1. Herald January 14, 2021

Leave a Reply