Beste Gaming Monitor Voor PS4, Xbox One en PS4 Pro

De beste gaming monitor voor ps4, xbox one en ps4 pro zal ik hier bespreken. Het is niet makkelijk om er een te kiezen en daarom heb ik een aantal goede keuzes voor je. Je kan zelf bepalen welke je het beste vind aan de hand van de specs.

De Beste Gaming Monitor Voor PS4, Xbox One en PS4 Pro is de iiyama G-Master Red Eagle GB3461WQSU. Deze monitor is 34 inch en heeft een geweldige beeldkwaliteit en 1ms reactietijd die handig is voor console gamers. 

Naast deze geweldige monitor hebben we ook andere geweldige keuzes die je ook met een video kunt bekijken. Ik zal de functies van elke gaming monitor voor console bespreken en je kunt met een video zien of je ze goed vindt of niet voordat je ze koopt.

Lees door! ūüôā

Beste monitor voor ps4 en xbox one

Ook al kan je een normale TV gebruiken om je games te spelen op ps4 of xbox one is een gaming veel beter. 

Dankzij de functionaliteiten van gaming monitor zal je ervaring tijdens het gamen heel veel beter zijn dan een normale tv of monitor. 

Daarom zal ik tijdens deze artikel de beste gaming monitor voor ps4, xbox one en ps4 pro bespreken. Omdat de markt zoveel monitors heeft is het moeilijk om een goede keuze te maken. 

Het is  heel belangrijk dat je weet waar je op moet letten tijdens het kopen van een gaming monitor voor ps4, xbox one en ps4 pro. We gaan onze beste keuzes voor ps4 en xbox one monitoren bespreken. 

Als je een gaming monitor voor een console gaat kopen dan is de belangrijke punt waar je naar moet kijken is de reactietijd. Reactietijd is belangrijk voor gaming monitors zoals de PS4, Xbox one en ps4. De grootte van de monitor is ook belangrijk en je wilt zeker 24 inch of grotere monitor hebben.

Als je voor de nieuwe consoles gaat zoals de PS5 dan wil je zeker een gaming monitor zoals de laatste in de lijst. Dit is een 4k gaming monitor die een hoge verversingssnelheid heeft die goed zal zijn voor als je op 4k wilt gamen met je nieuwe console.

Beste Gaming Monitor Voor PS4, Xbox One en PS4 Pro

iiyama G-Master Red Eagle GB3461WQSU – Beste monitor voor PS4

iiyama G-Master Red Eagle GB3461WQSU-B1 - Beste gaming monitor voor Ps4, xbox one en PS4 Pro

Als eerst hebben we de iiyama G-master Red eagle GB3461WQSU. Dit is een geweldige monitor voor ps4, xbox one en PS4 pro. Dit gaming monitor is 34 inch waardoor je alles goed kunt zien van een afstand.

Als je vaak op je bed zit te gamen en je hebt de monitor op een tafel dan is dit een geweldige keus. Naast dat het een grote monitor is, heeft deze monitor ook een IPS paneel waardoor de kleuren uitstekend worden weergegeven en kun je ook van de kijkhoeken zien.

Als een console gamer ziet je niet veel voor de monitor zoals een Pc gamer. Daarom is het belangrijk dat de monitor een IPS paneel heeft zodat je veel meer kunt zien van de zijkanten van de monitor.

De reactietijd van de scherm is 1ms en de verversingssnelheid is 144hz. Dit is een Quad HD monitor en is zeker handig voor console gamers. Ook als je binnenkort met de nieuwe consoles wilt gaan gamen als de ps5 dan kun je gebruik maken van de verversingssnelheid om op 120hz te gamen.

Acer Nitro VG271USbmiipx РBeste Quad HD resolutie 

Acer Nitro VG271UPbmiipx -- Beste gaming monitor voor ps4, xbox one en ps4 pro in prijs/kwaliteit verhouding

Een andere geweldige keus voor een gaming monitor voor ps4, xbox one en ps4 pro is de Acer Nitro VG271USbmiipx. Dit is een geweldige gaming monitor voor console voor prijs en kwaliteit.

De monitor is 27 inch en heeft ook een IPS paneel waardoor je van de zijkanten nog goed de monitor kunt bekijken. De resolutie is een Quad HD resolutie dus 1440p en de reactietijd is 1ms.

Verder heeft deze monitor ook geweldige kleur weergave zoals 109 ppi, 350 cd/m2 helderheid en sRGB kleur weergave.

Dit is zeker een geweldige keus wanneer je de beste gaming monitor voor ps4, xbox one en ps4 pro in prijs en kwaliteir verhouding.

AOC 27G2U – Goedkope monitor voor PS4

AOC 27G2U Main Image

De AOC 27G2U is de beste gaming monitor voor PS4, Xbox one en PS4 pro voor een goedkope prijs. De prijs van deze monitor zit rond de 240 euro en dit is zelfs de half van de prijs van sommige gaming monitors.

Ook deze monitor is een 27 inch gaming monitor en dit is zeker wat je wilt hebben voor console gaming. De resolutie van de monitor is Full HD resolutie en de paneel ervan is een IPS paneel.

Dankzij de IPS paneel en de kleurweergave van de monitor zal je de kleuren goed beleven. De monitor heeft ook 1ms reactietijd en 144hz die handig zijn voor snelle beeldweergave.

LG UltraGear 27GN950 – 4K voor nieuwe PS5 op 60Hz

LG UltraGear 27GN950 Main Image

Als laatste hebben we de LG UltraGear 27GN950. Dit is een geweldige monitor voor als je op 4k wilt gaan spelen met je ps5. Het is wel belangrijk om te weten dat deze monitor geen HDMI 2.1 poort heeft waardoor je op 4k niet met 120hz kunt gamen.

Er zijn op dit moment geen HDMI 2.1 monitors en daarom dat ik deze aanraad voor als je binnenkort een nieuwe PS5 gaat kopen.

De monitor heeft een 4k resolutie en heeft ook geweldige kleurweergave die een van de beste is. De reactietijd van de monitor is 1ms en daarnaast is de verversingssnelheid 160hz.

De ppi van de monitor is 163 ppi en dit is perfect voor kleurweergave in games en als je series of films gaat kijken.

De monitor beschikt verder over HDR waardoor je games die HDR ondersteunen kunt spelen.

Belangrijke punten voor de beste gaming monitor voor ps4, xbox one en Ps4 pro

  • Scherm grootte:

 We raden aan om een monitor te kiezen met een schermgrootte boven 22 inch. Dit zal ervoor zorgen dat je genoeg kunt zien en dat de monitor niet te klein is. Verder is het belangrijk dat je weet waar je de monitor gaat plaatsen. 

Als je de monitor op een desk voor je gaat zetten dan is een 24 inch een uitstekende keus. Als je beter vanaf de bank wilt gamen dan raden we een 27 inch  monitor, deze zijn groter en je kan van ver ook goed zien. 

  • Refresh rate:¬†

De refresh rate van een gaming monitor voor ps4 en xbox one is niet zo belangrijk maar is wel goed om te hebben. 

Als je niet precies weet wat refresh rate is, refresh rate is de aantal keren dat de monitor wordt ververst om beelden te laten zien. Als je aan het gamen bent wil je zeker de snelste beelden zien en daarom is refresh rate belangrijk. 

Op console zolang je een refresh rate hebt van 100hz of meer zit je goed. Als je veel FPS games speelt dan wil je zeker 144hz of meer hebben voor de beste verversing mogelijk. 

  • Resolutie:¬†

Als je gaat gamen op een ps4 of een xbox one dan wil je zeker een Full HD resolutie hebben op je gaming monitor. Als je hoger gaat zoals Quad HD of 4K dan zal je veel problemen hebben met prestaties. 

Full HD resolutie als de 1920 x 1080 pixels is de beste resolutie voor console gaming zoals de Ps4 en de xbox one. 

  • Reactietijd:¬†

Zoals met computers wil je voor je console ook een lage reactietijd omdat de reactietijd is de tijd die het kost om wat je doet te worden weergegeven op de scherm. 

Een lage reactietijd is altijd belangrijk voor gaming en daarom is een lage reactietijd voor ps4 en xbox one een belangrijke punt. 

  • Ingebouwde speakers

Als een console gamer heb je vaak niet een headset en speel je meestal met de geluid van je gaming monitor. Sommige hebben wel een headset om te praten maar je wil wel af en toe geluid van de monitor gebruiken. 

One Response

  1. Mo January 14, 2021

Leave a Reply