Beste gaming monitoren onder 500

Als een gamer wil je graag kunnen gamen met een geweldige gaming monitor. Maar veel van de monitoren zijn zeer duur of beschikken over extra dingen dat je niet nodig zal hebben. 

Daarom heb ik besloten om tijdens deze artikel de beste gaming monitoren onder 500 euro te bespreken. Deze monitoren zijn geweldig en beschikken over alles wat je nodig zal hebben om goed te kunnen gamen. 

De beste gaming monitoren onder 500:

De AOC C27G1

AOC C27G1 Main Image

De AOC C27G1 is een van de gaming monitoren onder 500 die beschikt over geweldige functionaliteit om goed te kunnen gamen. 

Dit is een 27 inch monitor met een Full HD resolutie. De resolutie is 1920×1080 en deze monitor heeft een VA paneel waardoor je kleuren nog uitstekend kunt zien vergelijken met TN paneel. 

Deze monitor heeft een geweldige Hert van 144. Dit is zeer goed voor als je meer smoothness en geen wazigheid in je games wilt merken. 

Verder is dit een curved monitor waardoor je meer flexibiliteit hebt tijdens het gamen. De reactietijd van deze monitor is 1ms reactietijd. Die is de snelste reactietijd die er is en je zal moet dit ook geen wazigheid of vertraging merken tijdens het gamen. 

Tenslotte heeft deze monitor Freesync waardoor je AMD videokaart samen met je monitor werken om een stabiele fps te houden in je games. 

Samsung LU28E570DS / Duo set-up

Samsung LU28E570DS/EN Main Image

De Samsung LU28E570DS is een duo set waarmee je 2 gaming monitoren onder 500 euro krijgt. Deze twee monitoren zijn 28 inch en hebben een 4k resolutie waarmee je non stop op 4k kan gamen.

Denk eraan dat als je op 4k met 2 monitoren wilt gaan gamen is het van belang dat je een zeer goede computer hebt om dit uit te voeren. Als je computer niet zeer goed is zal je laggen in games met deze monitor. 

Als je een zeer goede en sterke computer hebt en je vindt het leuk om meerdere monitoren te hebben dan is dit een geweldige keus voor je. 

Deze monitor heeft een TN paneel. De TN paneel is ok maar niet de beste paneel die er is om kleuren te weergeven. De reactietijd van deze monitor is 1 ms en dit is de laagste reactietijd die er is. Dit is zeer goed omdat je dan geen wazigheid of traagheid zal merken tijdens het gamen. 

Deze gaming monitor heeft Freesync en dit is handig voor als je een AMD videokaart hebt die samen met je monitor kan syncen om 

Een minpunt van deze monitor is de 60hz die het beschikt. Hierdoor zal je een beetje wazigheid merken en draait je games niet op 144 hz of hoger. 

Asus ROG Swift PG248Q 

Asus ROG Swift PG248Q Main Image

De Asus ROG Swift PG248Q is een van de gaming monitoren onder 500. Deze monitor is een 24 inch monitor met een geweldige Full HD resolutie. De resolutie is 1920 x 1080p en dit is geweldig omdat je al je games op Full HD kunt spelen. 

De paneel van deze gaming monitor is een TN Paneel. De TN paneel is niet zo goed als de andere wanneer het komt tot perfecte kleuren weergegeven maar het is wel fatsoenlijk. 

Deze gaming monitor heeft daarnaast ook 144 Hertz dat zorgt ervoor dat alles wat je doet sneller gaat en dat je geen wazigheid merkt tijdens het gebruiken van je computer. Ook zal je muisbewegingen meer zichtbaar zijn. 

Verder naast de 144 Hertz heeft deze monitor ook een reactietijd van 1ms waardoor je zelfs nog minder wazigheid zal merken tijdens het gamen omdat de monitor sneller zal reageren op je toetsen en bewegingen met de muis. 

Wat maakt deze monitor zo geweldig is de adobeRGB kleurruimte die het beschikt. Dankzij de adobeRGB kleurruimte worden kleuren beter weergegeven dan de normale sRGB. De sRGB maakt gebruikt van 3 kleuren om alle andere kleuren te maken terwijl adobeRGB meer kleuren gebruikt. 

De beste functie van deze monitor is de G sync. Dankzij de G sync functie werkt je monitor samen met je Nvidia videokaart om je fps stabiel te houden. 

Acer Predator XB271HUAbmiprz

Acer Predator XB271HUAbmiprz - gaming monitor onder 500

De Acer Predator XB271HUAbmiprz is een van de gaming monitoren onder 500. Deze monitor heeft een 27 inch scherm met TN paneel waarmee je kleuren goed kunt beleven en goed kunt gamen. 

Deze 27 inch monitor heeft een resolutie van 2560 x 1440 p. Dit is een geweldige resolutie voor als je iets meer dan Full HD wilt hebben en geen 4K wilt gebruiken. 

Verder heeft deze monitor 144 Hertz en dit is geweldig voor tijdens het gamen. Verder heeft deze monitor ook een reactietijd van 1 ms. Samen zijn deze twee super belangrijk voor gamers omdat het zorgt ervoor dat je games smooth draaien en dat je geen wazigheid ziet op de scherm. 

LG 27GL850

LG 27GL850 - gaming monitoren onder 500

LG 27GL850 is een 27 inch gaming monitoren met een resolutie van 2560 x 1440 p. Deze gaming monitor heeft een IPS paneel waardoor je de kleuren beter ziet op deze monitor. Daarnaast kan je vanuit de kijkhoek beter zien op een IPS paneel dan de andere panelen. 

De monitor heeft verder nog 144 Hertz waardoor je lekker kunt gamen zonder wazigheid in je games. Dankzij deze hoge hertz zal alles wat je op de monitor doet sneller gaan. Je zult ook merken dat je muis niet meer vertraging zal hebben en dat je het beter kunt zien bewegen. 

Verder heeft deze  gaming monitor de functie HDR dat staat voor High Dynamic Range. Dit zorgt voor hoog dynamisch bereik waardoor je zeer donkere delen beter worden weergegeven op de monitor en kleuren zitten er meer realistisch uit. 

Tenslotte beschikt deze gaming monitor onder 500 euro over Free en G Sync. Dit houdt in dat je zowel een AMD of een Nvidia videokaart kunt gebruiken met deze monitor. Wat de sync doet is dat het samenwerkt met je videokaart om een stabiele fps te behouden tijdens het gamen. Je zal minder bottleneck en fps drops zien tijdens het gamen. 

 

Leave a Reply