Beste monitor voor fotobewerking 2020

Tijdens deze artikel zullen we de beste monitor voor fotobewerking 2020 bespreken. Een monitor voor fotobewerking is heel anders dan andere monitoren. Dit komt omdat een monitor voor fotobewerking moet over een aantal dingen beschikken om goed te zien voor bewerken. 

De top 5 beste monitor voor fotobewerking 2020

De Philips 276E8VJSB

Philips 276E8VJSB Main Image

De Philips 276E8VJSB is een 27 inch monitor die zeer goed is voor fotobewerking in 2020. Deze monitor heeft een UHD resolutie van 3840 x 2160(4K). 

De monitor heeft een hert van 60hz en dit is voldoende voor als je het niet wilt gebruiken om te gamen. Hertz komt goed van pas als je een monitor wilt om te gamen. Als deze bedoeld is voor fotobewerking dan is dat niet nodig. 

De reactietijd van deze monitor is 5 ms. Dit zorgt ervoor dat je monitor snel reageert op je toetsen. 5 ms is kort genoeg om foto te bewerken. Hoe langer de reactietijd hoe beter de monitor. Maar voor fotobewerking is dat niet zo belangrijk maar dit komt wel van pas als je wilt gamen. 

De monitor heeft 10 bit kleurweergave en een 109% sRGB kleurdekking. De paneel van deze monitor voor fotobewerking is een IPS paneel en deze is noodzakelijk voor als je wilt foto’s of video’s bewerken. Ook zorgt de IPS paneel dat je beter vanuit de kijkhoeken kunt zien. 

Verder heeft deze monitor een ppi van 163 en een 360cd/m2. Waardoor je goede kleuren zult zien tijdens het gebruiken van deze monitor. 

 

Bekijk ook: Beste monitoren voor fotobewerking

 

AOC U2777PQU

AOC U2777PQU Main Image

De AOC U2777PQU is een 27 inch monitor voor fotobewerking 2020. Deze monitor beschikt over geweldige kwaliteit om je droom waar te maken. 

Met een 4K resolutie is dit zeker een aanrader voor foto of videobewerking in 2020. De monitor heeft een resolutie van 3840 x 2160 en daarnaast een IPS paneel. 

Een IPS paneel is noodzakelijk voor als je foto’s en video’s wilt gaan bewerken. Dankzij de ips paneel worden kleuren op deze monitor beter weergegeven dan op andere panelen. Dit zorgt ervoor dat je altijd de perfecte kleur toepast op je editing. 

De monitor heeft een sRGB kleurruimte en deze is voldoende om goed kleur te weerzien tijdens je bewerking. Dit zorgt voor meer realistischer kleuren weergeving op je monitor.  

Verder heeft je monitor verschillende extra functies die niet zo belangrijk zijn zoals de bovengenoemde functies. De monitor heeft 60 Hertz en een reactietijd van 4 ms, deze worden alleen maar gebruikt voor als je gaat gamen. 

Philips 499P9H

Philips 499P9H Main Image

De Philips 499P9H is een 49 inch monitor voor fotobewerking. Deze monitor is geweldig en is super groot waardoor je genoeg werkruimte hebt. De monitor heeft een resolutie van 5120 x 1440 en hierdoor heb je genoeg ruimte om meerdere programma’s naast elkaar te draaien. 

De monitor is curved en dit is heel handig omdat je dan niet veel hoeft te bewegen om alles te kunnen zien op je monitor. 

De paneel van deze monitor is een VA paneel en dit is goed genoeg voor als foto’s wilt bewerken. Als je graag betere kleuren wilt zien dan kan je ook voor een IPS paneel kiezen. 

De reactietijd van deze monitor is 5 ms. Verder heeft deze monitor 60 hertz en deze twee zijn niet belangrijk voor foto’s bewerking. Dit is meer belangrijk voor als je wilt gaan gamen. 

Deze monitor heeft verder ook HDR en dit is heel handig omdat het zorgt ervoor dat kleuren meer realistisch worden weergegeven. 

Verder heeft deze monitor adobeRGB en dit is beter dan de sRGB omdat sRGB werkt alleen met 3 kleuren om alle kleuren te maken terwijl adobe met meerdere kleuren werkt. Adobe RGB heeft daarnaast 121% kleur dekking. 

Samsung LC34F791WQUXEN

Samsung LC34F791WQUXEN - monitor voor fotobewerking 2020

De Samsung LC34F791WQUXEN is een geweldige 34 inch monitor die uitstekend is voor fotobewerking dankzij de resolutie. De resolutie van deze monitor is 3440 x 1440p en dit is uitstekend groot en je hebt genoeg ruimte om met veel te werken. 

Deze monitor heeft een VA paneel en dit is uitstekend voor als je foto’s wilt bewerken. De VA paneel is niet zo goed als de IPS paneel maar het is goed genoeg. 

Omdat dit een wat grotere monitor is, is het ook curved zodat je niet veel hoeft te bewegen links en rechts om alles te kunnen zien. 

Verder heeft deze monitor 4 ms reactietijd en een hert van 100. Dit is niet zo belangrijk voor als je foto’s wilt bewerken maar is wel handig voor als je soms wilt gaen. 

De monitor heeft een kleurruimte van adobeRGB en deze is de beste die er zijn. Dit komt omdat de sRGB alleen maar met 3 kleuren werkt om alle kleuren te maken. Met adobeRGB wordt er met meerdere kleuren gewerkt voor betere resultaat. Verder is de kleur dekking van adobeRGB 92%. 

Dell P2319H

Dell P2319H - monitor voor fotobewerking 2020

De Dell P2319H is een 23 inch monitor die goed is voor fotobewerking in 2020. Deze monitor heeft een Full HD resolutie van 1920×1080. Dit is goed genoeg om foto’s te bewerken op Full HD. 

De monitor heeft een IPS paneel waardoor je kleuren beter zal zien dan bij andere panelen. Een IPS paneel is noodzakelijk voor als je foto’s of video’s gaat bewerken. Dit komt omdat een ips paneel zorgt ervoor dat je de ware kleuren op de monitor ziet. 

De monitor heeft verder een kleurruimte van sRGB waardoor je kleuren goed kunt bewerken. Verder heeft deze monitor 95 ppi, 250 cd/m2. Ook heeft de monitor een aantal functies die niet zeer belangrijk zijn voor fotobewerking. Deze zijn de 60Hz , 5 ms reactietijd.

No Responses

Leave a Reply