Monitor voor grafisch werk

Ben je opzoek naar de beste monitor voor grafisch werk. Tijdens deze artikel zal ik je de beste monitoren voor grafisch werk laten zien. Je kunt deze monitoren bekijken en ook kopen als je dat wenst. 

De beste monitor voor grafisch werk: 

Samsung LC49HG90

Samsung LC49HG90 Main Image

De samsung LC49HG90 is een geweldige monitor voor grafisch werk dankzij de 49 inch grootte die het heeft. Deze monitor heeft daarnaast een Full HD resolutie 3840 x 1080 waardoor je genoeg ruimte zal hebben voor je projecten. 

De paneel in deze beeldscherm is een VA paneel. Deze is niet zo goed als een IPS paneel maar ook niet zo slecht als een TN paneel. Dit is de paneel dat er tussen zit en is gemiddeld goed. 

Deze monitor is ook goed voor als je soms wilt gamen. Dankzij de 144 hertz kun je gamen zonder dat je wazige beelden zit. Ook normaal zie je veel verschil in de bewegingen die je maakt met je muis. Omdat hoe meer hertz je hebt hoe sneller alles gaat op je monitor. 

Ook de Free sync optie zorgt ervoor dat als je een AMD videokaart hebt dat je videokaart en monitor samenwerken om een stabiel fps te behouden. Dit is handig omdat zo voorkom je bottleneck en framedrops. 

Als je tijdens het gamen kleuren nog realistischer wilt hebben dan kun je ook gebruik maken van HDR. Dit is ook handig voor als je tv zit te kijken omdat het maakt de kleuren beter op je monitor. 

De monitor is curved en dit is zeker handig voor als je rond je scherm veel gaat hebben en je niet te ver naar links of rechts wilt gaan kijken. 

Verder heeft deze monitor een reactietijd van 1ms waardoor je geen vertraging zal zien tijdens het gamen of als je normaal deze scherm gebruikt voor grafisch werk. 

AOC U2777PQU

AOC U2777PQU Main Image

De AOC U2777PQU is ook een uitstekende monitor voor grafisch werk. Dit is een 27 inch monitor met een geweldige design en heeft een UHD 4K resolutie. De resolutie is 3840 x 2160 is dit is uitstekend voor als je in 4K wilt werken of als je meer plek op je scherm wilt. 

Deze monitor heeft een IPS paneel en hierdoor kun je meer kleuren zien dan op een TN of VA paneel. De IPS paneel is handig voor als je foto’s en video’s wilt gaan bewerken. Altijd als je met kleuren bezig bent en veel moet bewerken is een IPS paneel je beste keus voor grafisch werk. 

Bij deze monitor heb je 60 hz en dit is niet zo belangrijk voor als je bezig bent met grafisch design en meer. Hertz komt meer voor als je wilt gamen zonder vertraging. 

Deze monitor heeft 4 ms en dit is goed genoeg zodat je geen vertraging merkt bij het gebruiken van deze monitor. 

 

Bekijk ook: De beste monitor voor fotobewerking

 

Philips 276E8VJSB

Philips 276E8VJSB Main Image

De Philips 276E8VJSB is ook een 27 inch monitor die geweldige is voor grafisch design en videobewerking. Dankzij de resolutie van deze monitor kun je goed werken en heb je voldoende ruimte op je scherm. De resolutie van deze monitor is 3840 x 2160p dit is een 4K UHD monitor en is geweldige voor foto’s en videobewerking. 

De monitor heeft een IPS paneel en dit is geweldig voor als je grafisch werk moet uitvoeren. Met een IPS paneel zie je kleuren beter dan met andere panelen. 

Deze monitor heeft een reactietijd van 4 ms en dit is goed genoeg zodat je geen vertraging merk tijdens het gebruiken van de monitor. 

Deze monitor heeft 60 hz en dit is niet zo belangrijk voor als je bezig bent met grafisch design en videobewerking. Hertz komt meer voor als je wilt gamen zonder vertraging. 

De kleurruimte van deze monitor is de sRGB en deze is goed genoeg voor grafisch werk. Daarnaast is de kleurdekking van de sRGB 100%. 

Samsung LC34F791WQUXEN

Samsung LC34F791WQUXEN Main Image

Wil je een iets grotere monitor voor grafisch werk dan is de samsung LC34F91WQUXEN een uitstekende keus voor je. Dit is een 34 inch monitor met een resolutie van 3440 x 1440 p. Dit is een brede monitor waarop je kunt werken en heb je meer ruimte aan de zijkanten. 

Omdat dit een grotere monitor is is dit ook een curved monitor. Zo kan je makkelijk links een rechts kijken zondere dan je met je hele lichaam moet bewegen en goed te kunnen zien. 

Deze monitor heeft niet een IPS paneel maar een VA paneel. Dit is wel ok maar niet zo goed als een IPS paneel. Een VA paneel is wel degelijk maar niet zo goed als een IPS paneel. 

Deze monitor heeft een reactietijd van 4 ms en dit is goed genoeg zodat je geen vertraging merk tijdens het gebruiken van de monitor. 

De monitor heeft verder ook AdobeRGB kleurruimte en deze is beter dan je normale sRGB. Dit komt omdat bij sRGB heb je alleen 3 kleuren die gebruikt worden om alle kleuren te maken terwijl je bij AdobeRGB met meer kleuren werkt. 

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1

iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 Main Image

De Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 is een 27 inch monitor voor grafisch werk. Deze monitor beschikt over een resolutie van 2560 x 1440 p waardoor je genoeg ruimte hebt op je scherm om je werk uit te voeren. 

De paneel van deze monitor is een IPS paneel. Dit is heel handig voor als je bezig bent met grafisch werk. Een ips paneel zorgt ervoor dat je de kleuren beter kunt zien dan bij de andere panelen. 

De monitor heeft 75Hz en dit is goed genoeg om de monitor te gebruiken en heeft niet veel invloed wanneer het komt tot grafisch werk. 

De monitor heeft verder 5 ms en dit is heel handig voor als je geen vertraging wilt zien tijdens het gebruiken van deze monitor. 

Verder heeft deze monitor een kleurruimte sRGB en dit is goed genoeg voor grafisch werk maar als je echt het beste uit kleuren wilt halen dan is een AdobeRGB je beste keus. 

Dit zijn geweldige monitoren om te gebruiken met een sterke desktop of laptop voor grafisch werk.

Leave a Reply