Top 5 gaming monitoren

Als een gamer wil je graag een uitstekende gaming monitor waarop je kunt gamen. Tijdens deze artikel zullen we de top 5 gaming monitoren bespreken die het beste zijn voor gamers in 2019 en verder. 

Deze monitoren beschikken over geweldige functionaliteiten waarop je games beter en soepeler zullen draaien. We gaan het hebben over G Sync, ms, Hz en paneel van het monitor. 

De Top 5 gaming monitoren die jij kunt kiezen:

AOC C27G1

AOC C27G1 Main Image

De AOC C27G1 is een van de geweldige gaming monitoren die er zijn. Dit is een monitor die komt in verschillende maten. Je kunt kiezen tussen 24, 27 en 32 inch en daarnaast is de resolutie van deze monitor is 1920 x 1080. Dit is een Full HD gaming monitor waarmee je goed kunt gamen. 

Deze monitor beschikt over 144Hz waardoor je games soepel zullen lopen en waardoor je alles beter kunt zien zoals snelle bewegingen. Dit is heel handig voor fps games omdat je makkelijker je tegenstanders bewegingen kunt zien en ook snel kunt flick shooten. 

Verder heeft deze monitor naast de Hz ook 1ms reactietijd. Dit betekent dat de bewegingen sneller en scherper zullen eruit zien.  Dit merk je vooral bij snelle games waar je veel moet bewegen. Als de responstijd niet snel genoeg is kan er ghosting voorkomen waardoor je beeld wazig uit komt te zien. 

Daarnaast vinden andere gebruikers dit een geweldige monitor. Dankzij de makkelijke installatie, 144Hz en de design geven ze deze monitor 10/10 sterren. Ook beschikt deze monitor over FreeSync waardoor je met een AMD videokaart en in sommige gevallen met een Nvidia videokaart kan synchroniseren voor minder lag. 

Asus ROG Swift PG258Q

Asus ROG Swift PG258Q Main Image

De Asus ROG Swift PG258Q is een van de top 5 gaming monitoren die we hebben gekozen als beste. Dit is een 24.5 inch monitor met een TN paneel. 

Een van de beste functies van deze monitor is de G-Sync. Dit is geweldig voor gamers die graag een lag spikes willen hebben tijdens het gamen. G-sync zorgt ervoor dat er een synchronisatie tussen je monitor en je videokaart is waardoor het probeer om je fps stabiel te houden. 

Verder heeft deze monitor 240Hz waardoor je tijdens het gamen geen wazige beelden zal zien en zal je game soepel lopen. Vergelijken met de vorige monitor heeft deze 240hz en is dit perfect voor als je alleen maar FPS games speelt en je wilt flick shooten zonder dat je wazige beelden ziet. 

Ook met 1ms zit je zeer goed tijdens het gamen. Niet alleen is G-sync en 240hz geweldig voor gamen. Maar als je daarnaast ook nog 1ms verversingssnelheid hebt is er minder kans op lag en wazigheid omdat alles sneller zal verversen. 

Bij het aanschaffen van deze monitor wordt er een handleiding, Displayport, HDMI, usb 3.0 en een voedingskabel geleverd. Dit is heel handig omdat je dan zelf niet voor een kabel hoeft te betalen. 

Maar ja, dit is allemaal informatie over wat ik kon vinden. Maar wat denken andere gebruikers van deze monitor. Wat ik gevonden is dat andere gebruikers vinden dit een geweldige monitor voor online gaming dankzij de 240hz. Verder vinden ze het super dat het G-sync ondersteund en heeft ook een mooie dunne bezel. 

 

Asus PG279Q

Asus PG279Q Main Image

De Asus PG279Q is een geweldige gaming monitor met een Quad HD beeldscherm. Dit is een 2560 x 1440p monitor met een IPS paneel waarmee je alle kleuren goed kan zien en ook van de kijkhoeken kunt zien zonder probleem. 

Deze gaming monitor is 27 inch en dat is zeker goed genoeg voor gamers. Verder heeft deze gaming monitor 165Hz en hiermee zal alles soepel draaien tijdens het gamen en zal je minder wazigheid merken. 

De monitor heeft G-sync en dit is handig voor als je niet wilt bottlenecken in je games. Dit geeft aan dat je fps zo willekeurig omlaag en omhoog gaat. G-sync helpt om dit te voorkomen en dat je game optimaal rond een bepaalde frame rate draait. 

De monitor heeft een reactietijd van 4 ms en dit is ok maar niet zo goed als 1ms. Maar voor de andere functionaliteit die deze beeldscherm beschikt is 4ms niet zo een groot probleem want dat merk je niet zoveel. 

Acer Predator X27

Acer Predator X27 - gaming monitoren

De Acer pradator X27 is een van de beste gaming monitoren die er zijn. Deze monitor heeft de Tweakers awards gekregen in 2018 en 19. 

Deze gaming monitor heeft een resolutie van 3840 x 2160p en dit is 4k(UHD) Dit is heel handig als je graag meer heldere beelden wilt zien tijdens het gamen. Denk er wel aan dat als je op 4K wilt gamen dat je ook een zeer sterke computer moet hebben dat dit aankan. 

Verder heeft deze gaming monitor een IPS paneel waarmee je de kleuren beter en helder kunt zien. Een ips paneel is beter dan een TN paneel omdat een tn paneel niet de ware kleuren weergeeft op de scherm en een ips  wel. 

De gaming monitor is een 27 inch monitor en daarnaast heeft deze monitor 144hz waardoor je games soepel zullen lopen en zal je geen vertraging merken. Ook met de 4ms die het heeft zal er bijna geen vertraging en wazigheid merken. 

Ook net zoals de andere gaming monitoren heeft deze monitor ook G-sync waardoor je minder kans hebt op bottleneck. Dit is heel handig omdat de videokaart en monitor samen synchroniseren en samenwerken om voor betere fps te zorgen. 

Tenslotte heeft deze gaming monitor ook HDR waardoor de kleuren van de beeldscherm meer realistisch zullen uitzien en beter. Wel moet je weten dat het ook een grote impact heeft op je fps.  

Asus ROG Swift PG349Q

Asus ROG Swift PG349Q - gaming monitoren

De Asus ROG Swift PG349Q is een van de top 5 gaming monitoren dankzij de curved beeldscherm die het heeft. Daarnaast is dit een quad core(1440p) monitor met een ips paneel waarop je de kleuren beter kunt zien dan op een tn paneel. 

Dankzij de ips paneel worden kleuren helder weergegeven en kun je beter zien tijdens het gamen. De monitor is 34 inch en dit is geweldig groot voor elke gamer. Ook met de curved bovenop is dit een killer monitor waarmee je non stop plezier zal hebben in je gaming sessies. 

Ook deze monitor heeft geweldige Hz. Deze gaming monitor heeft 120hz en dit is redelijk goed voor als je wilt gamen zondig wazige beelden te zien. Ook bovenop dat heeft de monitor G-sync waardoor je Nvidia videokaart synchroniseert met je monitor om je de beste performance te geven. 

 

Leave a Reply